Teplota môže v noci poklesnúť do mínus 20 stupňov Celzia

08.02.2012 Celý región

Bratislava 8. februára (TASR) - Teplota vzduchu na severnom a východnom Slovensku môže v priebehu dnešnej noci klesnúť až do mínus 20 stupňov Celzia. Výstrahou prvého stupňa na to upozorňuje web Slovenského hydrometeorologického ústavu (SHMÚ).

Tento jav sa môže vyskytnúť medzi 23.00 h a 9.00 h vo štvrtok (9.2.). Výstraha sa týka regiónov Orava, Kysuce, Turiec, Liptov, Horehronie, Spiš, Šariš a všetkých oblastí na východe Slovenska. \"Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia,\" varuje SHMÚ.

Meteorológovia upozorňujú výstrahou prvého stupňa aj pred ľadovou povodňou. Ide o jav, kedy vznik ľadových bariér môže viesť k vzdutiu vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov, zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Táto výstraha sa týka okresov Nové Zámky - juh, Levice - západ a Dolný Kubín. V poslednom z nich stav rieky Orava na stanici Dierová už prekročil hranicu 1. stupňa povodňovej aktivity. Nad normou sa však stav hladiny pohybuje už od 5. februára.
 

Vyberte región